HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Membran Tutkal Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

11-01-2021 12:35
Membran Tutkal Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Membran Tutkal Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

PVC Folyo uygulamalarında en kuvvetli, hızlı yapışan Membran tutkalı, özellikleri açısından oldukça sık bir şekilde araştırılmaktadır. Yeni nesil yapıştırıcı olarak bilinen bu ürün; viskozite açısından en düşük yapıştırıcılardan biridir. Bu da onu en sık tercih edilen yapıştırıcı olma noktasında lider kılmıştır. Membran tutkalı ile kapı, dolap için PVC uygulamaları çok daha kaliteli ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. İşte Membran Tutkalı ve özellikleri…

  • Membran tutkalı; diğer yapıştırıcı türlerine kıyasla daha kolay uygulanır.
  • Viskozitesi son derece düşüktür.
  • Sentetik ve doğal malzemelerin yapıştırılması için kullanılır.
  • Hem düşük hem de yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklıdır. Mukavemetini kaybetmez.
  • Çevre ve insan sağlığına hiçbir şekilde zararı yoktur.
  • Deriye temas halinde kolay bir şekilde çıkarılabilir.
  • Uygulama esnasında daha hızlı yapışma sağlar.
  • PVC Folyo sektörü için olmazsa olmazlar arasındadır.
  • Kapı ve dolaplarda herhangi bir şekilde yapıştırıcı izi bırakmaz. Kolay çıkarılır.
  • Suya dayanıklıdır. Su temasında hızlı bir şekilde deformasyon meydana gelmez.
  • Sıklıkla 20 KG olarak satılmaktadır. Fakat 5 KG, 10 KG, 15 KG, 25 KG ve 30 KG seçenekleri de bulunabilir.

Anka Dekor olarak Membran tutkalı üretiminde Türkiye’nin sektör lideri firmaları arasında yer alıyoruz. Ham maddesi yurt dışından getirilen ve Türkiye’de doldurulan tutkallar PVC folyo sektörüne yeni bir nefes kazandırıyor. Membran pres tutkalı ile çok daha hızlı uygulama zamanları elde ediyoruz. Membran Tutkalı fiyatı ve diğer detaylar için bizlerle +90 (212) 670 09 82 üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Membran Tutkal Fiyatları

Membran tutkal fiyatları markadan markaya göre değişiklik gösterebilmektedir. Anka Dekor "Phoenix” markalı ürünlerin fiyatı güncel döviz kuruna bağlı değişmektedir. Eğer daha doğru bir şekilde fiyat bilgisi almak istiyorsanız, yine bizlerle iletişime geçmeniz faydanıza olacaktır.


Membran Tutkal Uygulaması Nasıl Yapılır?

https://www.youtube.com/watch?v=ytTm8nI0qcI

Membran tutkal uygulaması, diğer tutkal çeşitlerinden farksız bir şekilde yapılmaktadır. İlk olarak hangi alanda kullanacağınıza ve ne kadar ölçüde Folyo çekeceğinize göre miktar ayarlaması yapılmalıdır. Biz, uygulama adımlarını anlatırken Mutfak dolabı kaplama örneğini ele alacağız. Kendi uygulama yapacağınız alanları ortalama olarak düşünerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlk olarak PVC folyo uygulayacağımız alanın ölçülerini almalıyız. Bu ölçülere uygun olacak şekilde de folyo seçimi yapmamız gerekiyor. Folyo seçiminde; tek parça olan folyoları değil blok blok olanları seçmeniz, ölçü açısından problem yaşamamanızı sağlayacaktır. Örnek olarak 14 parça folyo kullanacağız. 14 parça folyo için ortalama gerekli membran tutkalı 5 KG’dır. (Parça yükseklikleri 2 metreye ulaştığı takdirde)

5 KG’lık membran tutkalı ürünümüzü hazır bulunduruyor ve ağzını açarak ilk olarak karıştırıyoruz. Karıştırma işleminden sonra tutkal tam olarak özelliğine kavuşacaktır. Ardından uygulama yapacağımız alanı nemli bezle temizliyoruz. Böylelikle herhangi bir şekilde toz, kir, leke vs. bırakmıyoruz.

İsteğe göre dolap üzerine veyahut folyo üzerine membran tutkalı sürüp, oldukça hassas bir şekilde yapıştırmaya başlıyoruz. Kuruma süresi diğer folyo yapıştırıcılarından daha kısa olduğu için ölçü ve simetri ayarlaması yaparken hızlı davranmak faydalı olacaktır. Aksi takdirde yapıştırıcı kuruduğunda ek iş olarak sökme sorunu meydana gelebilir.

Folyo uygulamasını yaparken, topaklanma veya kabarcık oluşmaması için üzerini plastik bir çubukla geçiyor, düzlüyoruz. Sonrasında ise camları açarak kurumaya bırakıyor, aradan biraz vakit geçince kontrol ediyoruz. Uygulamamız %90 ihtimalle başarılı olacaktır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.