HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dolap Kapağı Boyama veya Kaplama

29-11-2022 20:08
Dolap Kapağı Boyama veya Kaplama

Yepyeni Bir Görünüm İçin Dolap Kapağı Boyama veya Kaplama

Mutfağınızı yenilemek istiyorsunuz ama bu iş için ayıracak fazla bir bütçeniz yok mu? Bu iş için o kadar da fazla para harcamak zorunda değilsiniz. Sizlere anlatacağımız yöntemlerle küçük bir harcama yaparak yepyeni bir mutfağınız olabilir. Tüm mutfak dolap kapaklarını boyayarak veya PVC folyo ile kaplayarak, ayrıca tüm kapı kulplarını değiştirerek mutfağınızda yepyeni bir hava yaratabilirsiniz.

Elbette ki bu yöntemlerle yeni bir dolabınız olmayacak. Ancak bunların sayesinde mutfak dolaplarınızın ömrünü birkaç yıl daha uzatabilirsiniz. Belirttiğimiz yenileme yöntemlerinden ilki mutfak dolabı kapaklarının boyanmasıdır. Yıllarca kullanılan ve yıpranan kapakların uygun boyalarla boyanması, onlara yeni bir görünüm kazandırır.

Diğer yöntem ise dolap kapaklarının kaplanmasıdır. Bu kaplama işlemini yapabileceğiniz en uygun malzemeler ise PVC kapı folyosu veya PVC mat folyo dur.

Daha Renkli Bir Mutfak İçin Eski Mutfak Dolabı Boyama

Mutfak dolabı boyamamutfak yeniliği için yapılabilecek en uygun, kolay ve hesaplı işlemlerden biridir. Bu işlem için en çok tercih edilen yöntemlerden biri cadence mutfak dolabı boyama işlemidir. Mutfak yenileme için bu yöntemin tercih edilmesinin nedeni mutfak dolabı boyama maliyeti düşük olmasıdır. Boyama işlemi biraz uğraştırsa da, yeni ve mutlu bir mutfak sahibi olmanın en ucuz yolu budur. Mutfak dolabı boyama malzemeleri ile bu işi daha kolay yapabilirsiniz.

Peki eski mutfak dolabı boyama için nelere dikkat etmelisiniz? İşte size faydalı ipuçları;

  • Öncelikle temiz bir iş yapmak için boya işlemi yapacağınız yere koruyucu örtü seriniz.
  • Boya işlemini rahat yapabilmeniz için kapakları sökün.
  • Mutfak dolabı kapaklarının yüzeylerinin iyice temizlenmesi gerekir. Bu sayede dolap kapaklarında herhangi bir kusur kalmayacak şekilde temizlemelisiniz. Hatta kapakların yüzeylerini zımparalamanız, hem işinizi kolaylaştıracak, hem de işin kalitesini artıracaktır.
  • Boya gelmemesi gereken kısımları koruyucu bant ile kapatınız.
  • Boya olarak su bazlı ahşap boya kullanınız.
  • Küçük rulo kullanın. Boyama işlemini dikey hareketlerle, yani yukarı, aşağı hareket edecek şekilde yapın.
  • Ulaşılması zor bölgelerde kestirme fırçası kullanın.
  • Birinci kat boya kuruduktan sonra ikinci bir kat boya daha yapmanız güzel bir sonuç elde etmenizi sağlar. Mutfak dolaplarında en ideal ölçü iki kat boyadır.
  • Boya kuruduktan sonra koruyucu bantları çıkarıp kapakları yerine takabilirsiniz.

Mutfak dolaplarını boyama işini dikkatli, titiz yaptığınızda mutfağınızın genel havasının nasıl değiştiğine siz bile inanamayacaksınız.

PVC Folyo ile Mutfak Dolabı Kaplama

Mutfak yenilemede en çok kullanılan diğer bir yöntem ise mutfak dolaplarını PVC folyo kaplama işlemidir. Bu yöntem boyamaya göre biraz daha uğraştırıcı ancak daha temiz bir işlemdir. Sonuç olarak  kaplama işlemi ile çok daha kaliteli bir yüzey elde edebilirsiniz.

Ancak PVC yapışkanlı folyo ile kaplama işlemi daha fazla dikkat ve tecrübe gerektirir. Aslında ilk bakışta zor görünse de, çok zevkli ve alıştıktan sonra çok kolay bir işlemdir. Kaplama işlemi esnasında dikkat etmeniz gereken hususlar;

  • İlk önce dolap kapaklarını yerinden sökmelisiniz. Aksi takdirde PVC folyo kaplama işini doğru bir şekilde gerçekleştiremezsiniz.
  • Kapaklarda bulunan kulpları ve varsa diğer aksesuarları sökünüz.
  • Kapak yüzeylerini uygun temizlik malzemeleri ve nemli bez ile temizleyin. PVC yapışkanlı folyo ile kaplama için prüzsüz ve tozdan tamamen arındırılmış bir yüzeye ihtiyacınız vardır.
  • Şerit metre ile kaplanacak parçaları dikkatli bir şekilde ölçün. Kaplanacak tüm yüzeyleri doğru bir şekilde ölçtüğünüzden emin olmalısınız.
  • Kendinden yapışkanlı PVC folyoyu ölçmüş olduğunuz büyüklüklere göre kesin. Kesme işleminde maket bıçağı ve makas kullanacağınızdan, kesim yaptığınız yüzeye zarar vermediğinizden emin olunuz.
  • Folyonun yapışkanlı yüzeyini koruyan koruyucu kağıdın başlangıç kısmını çıkarın. Ve kaplanacak yüzeyin başlangıç kısmına tutturun. Ardından yavaşça ve dikkatlice koruyucu kağıdı çıkararak yüzeye yapıştırmaya devam edin.
  • Bu işlem esnasında yüzey ile folyo arasında herhangi bir hava kabarcığı kalmadığından emin olmalısınız. Bu tarz kabarcıklar kaldığı takdirde kapaklarda çirkin bir görüntü oluşacaktır. Bunu engellemek için bir cetvel veya spatula kullanarak hava kabarcıklarını yok edin.
  • Hava kabarcıklarını yok etme işlemi esnasında, folyoya zarar vermemek için keskin olmayan malzemeler kullanmalısınız.
  • Maket bıçağı ile fazla kalan yerleri kesin.
  • Yapışma işleminin daha iyi gerçekleşmesi için spatula ile yüzeye baskı uygulayın.
  • Dolap kapaklarının kulpları ve diğer aksesuarlarını takarak yerlerine monte edin. Ardından yeni görünümlü mutfağınızın tadını çıkarın.

 

 

 

Mutfak dolaplarınızı kaplamak, boyama işleminden daha etkili bir yöntemdir. Böylece birkaç saatinizi harcayarak artık sıkıldığınız eski mutfak dolaplarınızdan kurtulmuş olursunuz.

Kaplama işleminde ne tür bir folyo kullanacağınız önemlidir. Örneğin, gloss ve ya estetik Anka dekor folyoları kullanabilirsiniz. Mobilya için PVC kaplamaları, mutfak, banyo, yatak odası, ev veya işyerlerinde kullanım açısından gayet uygun bir ürün çeşididir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.